TURISTIČKI INFORMATIVNI CENTAR DUBROVNIK
Destination Management Company
Turistička agencija
DUBROVNIK
NASLOVNICA      O NAMA      UVJETI KORIŠTENJA      KONTAKTI
Hrvatski English
UVJETI KORIŠTENJA

Korištenjem web stranice tic.hr automatski se slažete sa svim uvjetima korištenja.

Korisnici trebaju pročitati Uvjete korištenja, te se smatra da su nastavkom korištenja stranice tic.hr korisnici upoznati sa uvjetima korištenja i da ih u potunosti razumiju.

Niti jedan dio stranica tic.hr ne smije biti korišten u nezakonite svrhe ili za njihovu promociju.

AUTORSKA PRAVA

Stranica tic.hr polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programski kod).

Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela stranice, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava portala tic.hr i podložno je tužbi.

Ukoliko smatrate da je tic.hr povrijedio Vaša autorska prava, pritužba će biti odmah razmotrena, a sporni sadržaj uklonjen ukoliko se ustanovi da je pritužba osnovana.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

tic.hr štiti privatnost korisnika na najvećoj mogućoj razini.

tic.hr se obvezuje štititi podatke koje su prikupljeni od korisnika na stranicama i da te privatne informacije neće distribuirati ili prodavati trećim stranama, osim uz pristanak korisnika

tic.hr se obvezuje zaštiti privatnost korisnika, osim u slučaju ozbiljnih kršenja pravila stranice tic.hr ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

KOLAČIĆI (COOKIES)

Kolačić je informacija pohranjena na Vaše računalo od strane stranice koju posjećujete. U kolačićima se najčešće pohranjuju Vaše postavke, poput preferiranog jezika, te se aktiviraju nakon ponovnog posjeta stranici što omogućuje stranici prikazivanje informacija na način koji trebate.

Kako bi stranica funkcionirala ispravno i kao bi bili u mogućnosti razvijati stranicu i poboljšati korisnička iskustva, ova stranica mora pohraniti malu količinu informacija (kolačića) na Vaše računalo. Preko 90% web stranica ovo koristi, međutim , u skladu s pravilima Europske unije, od 25. ožujka 2011. moramo Vas pitati za dopuštenje prije pohranjivanja u kolačiće. Koristeći stranicu slažete se s korištenjem kolačića. U slučaju da blokirate kolačiće i dalje možete koristiti stranicu, ali neke značajke više neće biti dostupne.

U kolačiće se može pohraniti široki spektar podataka, uključujući osobne podatke (kao e-mail ili Vaše ime). Međutim ti podaci mogu spremljeni jedino uz Vaše odobrenje, stranice ne mogu pristupiti podacima koje niste dali i ne mogu pristupiti ostalim podacima na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića nisu vidljive. Međutim, Vi možete promjeniti postavke Vašeg preglednika tako da samostalno izabere gdje ćete omogućiti ili onemogućiti zahtjeve za spremanje kolačića, izbrisati spremljene kolačiće automatski nakon što zatvorite preglednik itd.

Kako onemogućiti kolačiće?
Ako isključite kolačiće, odlučujete hoćete li dopustiti njihovu pohranu na Vaše računalo. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u odabranom internet pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite preglednik koji koristite (Chrome, Firefox, Internet Explorer 9, Internet Explorer 7 and 8, Opera, Safari). Ako onemogućite kolačiće, nećete biti u mogućnosti korstiti potpunu funkcionalnost stranice tic.hr.

Što su sesijski (session) kolačići?
Privremeni kolačići ili sesijski kolačići se brišu sa Vašeg računala u trenutku zatvaranja internet preglednika. Pomoću ovih kolačića stranica pohranjuje privremene podatke, poput artikala u košarici za kupovinu.

Što su trajni kolačići?
Stalni i spremljeni kolačići ostaju na Vašem računalu nakon zatvaranja internet preglednika. Pomoću tih kolačića stranice pohranjuju podatke, poput Vašeg korisničkog imena i lozinke kako se ne bi morali prijavljivati svaki put kada posjećujete određenu stranicu. Stalni kolačići ostaju snimljeni na Vaše računalo danima, mjesecima ili čak godinama.

Što su kolačići prve strane?
Kolačići prve strane dolaze sa stranice koju posjećujete i mogu biti stalni ili sesijski. U ovom slučaju, web stanice pohranjuju podatke koje će biti korištene prilikom sljedećeg posjeta toj stranici.

Što su kolačići treće strane?
Kolačići treće strane najčešće dolaze sa oglašivača drugih web stranica (poput skočnih prozora i drugih oglasa) koje su na stranici koju posjećujete. Tu kolačići imaju zadatak pratiti stranice u marketinške svrhe.

Da li tic.hr koristi kolačiće?
Da, sa primarnim ciljem osiguranja jednostavnijeg i korisnijeg korisničkog iskustva.

Koje vrste kolačića koristi tic.hr i zašto?
- trajne kolačiće - to su kolačići koji će ostati snimljeni u Vašem internet pregledniku dok ne isteknu ili dok ih sami ne izbrišete ručno. tic.hr koristi trajne kolačiće za čuvanje korisnikovog preferiranog jezika na njegovom računalu.

Dodatne informacije kako onemogućiti kolačiće?
Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.Više se možete informirati na sljedećim web adresama:
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.com/hr/
http://www.aboutads.info/choices/


Copyright © TIC Dubrovnik d.o.o. - Tourist agency - Placa 21, HR-20000 Dubrovnik, Croatia - ID code: HR-AB-20-060149756